LICHTGEWICHT

Aluminium boten zijn onbetwiste lichtgewichten. Om een even sterke boot als een Alumax-model in staal te bouwen, zou je drie keer zoveel bouwmateriaal moeten gebruiken. De lichte aluminiumboten hebben opvallend weinig diepgang en kennen toch uitstekende vaareigenschappen en een ongekende stabiliteit.
Alle onze aluminium sloepen kunnen ’s winters gerust in het water blijven liggen en desnoods invriezen. Aluminium is ook bestand tegen inbraak en vandalisme. Het laden en transporteren van een aluminium boot op een trailer, is - dankzij zijn bescheiden gewicht - een eenvoudige en veilige klus.
100 % NEDERLANDSE TOPKWALITEIT

Elke boot die de werkplaats van Alumax verlaat, is gelast. Ook de installatietechniek en de afwerking zijn puur handwerk. Honderd procent Nederlandse topkwaliteit. Daar zijn we best trots op. In de ontwikkeling en vormgeving werken we graag samen met Nederlandse vakmensen, vaak werkend in de regio. Korte lijnen en direct contact, dat kenmerkt ons bedrijf.
De klant praat direct met de bouwer. De telkens originele opbouw in aluminium en de inrichting van de boot, laten alle ruimte voor de wensen en ideeën van de opdrachtgever. Geen enkel model leveren we standaard af. De productie is flexibel, waardoor we maatwerk kunnen leveren. Meer dan eens worden nieuwe modellen geboren uit de nauwe samenwerking van Alumax met zijn klanten.
MILIEU

Aluminium boten dragen bij tot een beter milieu, op het water en aan land. Een boot van Alumax vind je niet terug op de afvalberg, maar is volledig her te gebruiken. Omsmelten van een aluminium casco kost een fractie van de energie, die nodig is bij de productie van een boot.
Een aluminium tender is bij uitstek geschikt voor aandrijving op een duurzame elektromotor. Hij levert gegarandeerd 16 uur geruisloos en ontspannen vaarplezier, zonder bij te laden. Alumax Boats zijn zelflozend, zonder pomp.